Home » Diensten » Planningsmanagement

PLANNEN IS VAN ALLE TIJDEN

Rond 1900 werden de eerste GANT-diagrammen met taakbalken en mijlpalen opgesteld. Tijdens WO-2 ontstond een set aan instrumenten om werkzaamheden onder controle te houden. Al snel werden deze technieken verspreid over diverse soorten branches om de groei in een snel veranderende wereld met hevige concurrentie aan te kunnen.

Grip hebben op je planning?

Neem contact op

HET STUUR VAN HET PROJECT

Een project zonder een planning is als een auto zonder stuur. Het project kan maar één kant op en is niet in staat om bij te sturen bij mogelijke issues, wijzigingen of potentiële risico’s. Om de planning als stuur te gebruiken is het van groot belang dat de planning wordt afgestemd met alle stakeholders en ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de opdrachtgever.

ZONDER VOORTGANG GEEN MIJLPAAL

Na het opstellen van de projectplanning moet het project beheerst worden. Met het regelmatig actualiseren van de projectplanning krijgt het project een beeld of de planning haalbaar is. Bij afwijkingen op de planning worden beheersmaatregelen bepaald om de mijlpalen niet in gevaar te brengen.

Door risico’s op te nemen in de planning krijg het project een nauwkeuriger beeld van de haalbaarheid. Ook de invloed van risico’s op mijlpalen en het kritieke pad geeft stuurinformatie om beslissingen te nemen.

Ook je project besturen met een planning?

Neem contact op met Jan Josse, hij kan je verder helpen!