Home » Diensten » Integrale projectbeheersing

INTEGRALE PROJECTBEHEERSING

Projecten zijn dynamisch en afwijkingen kunnen worden veroorzaakt door issues (risico’s die optreden) of onbeheerste processen. Door te bepalen welke risico’s het grootste effect hebben op tijd, geld en kwaliteit kunt u met beheersmaatregelen actief sturen op het beperken van ongewenste gevolgen.

Actief sturen op uw beheersmaatregelen?

Neem contact op

PROJECTEN IN-CONTROL

Zorgvuldig projecten uitvoeren betekent dat ze in-control zijn. Van iedere projectactiviteit is aan te tonen wat de kwaliteit is, wat het heeft gekost en hoe lang het heeft geduurd of nog gaat duren/kosten. Voor 24/7 inzicht in de projectstatus is inrichting van een integrale stuurdiscipline essentieel. Integrale projectbeheersing zorgt voor een samenhangende controle van tijd, geld en kwaliteit gedurende de project life cycle. Voor het toepassen hiervan zijn de volgende twee elementen vereist:

  1. Een geïntegreerde managementstructuur waaraan alle beheersaspecten kunnen worden opgehangen: de Work-Breakdown-Structure (WBS).
  2. Een integrale stuurdiscipline op basis waarvan de beheersaspecten op een effectieve en efficiënte wijze worden gemanaged: risicomanagement.

INZICHT EN OVERZICHT VAN HET WERK

In de Work-Breakdown-Structure (WBS) is de koppeling van tijd, geld, kwaliteit en risico’s aan de projectscope inzichtelijk gemaakt. Het is zo eenvoudiger om aan te tonen op welk moment en voor welke activiteit welke hoeveelheid tijd en geld beschikbaar is gesteld. Een integrale benadering van projectbeheersing bevordert de integriteit, consistentie, effectiviteit en efficiëntie van de projectorganisatie en verkleint de kans op faalkosten van het project.

Meer weten over integrale projectbeheersing?

Neem contact op met Simon Dijkshoorn.

Simon heeft bij het Havenbedrijf laten zien dat hij projectbeheersing op hoog niveau beheerst. Daarnaast is het ook nog eens een fijne collega met humor.

Edwin Hupkes - Senior Projectdeveloper bij Havenbedrijf Rotterdam N.V.
Benieuwd hoe andere klanten onze samenwerking ervaren hebben? Referenties