Projecten beheersen met Splunk

Afgelopen week hebben we een leerzame en verhelderende workshop over Splunk bijgewoond. Dit is een applicatie dat data toegankelijk, bruikbaar en waardevol voor iedereen maakt. Om onze dienstverlening te verbeteren zijn we opzoek naar applicaties die het beheersen van projectdata eenvoudiger, simpeler en sneller kunnen maken. Het is een Business Intelligence (BI) tool dat wij onderzoeken bij het beheersen van informatiemanagement in projecten.

Wat kan je met Splunk?

De applicatie is vergelijkbaar met de diverse aanbieders van BI tools, maar Splunk heeft een paar voordelen.

  • Het maakt beter inzichtelijk wat je met je data kan doen. Het is gebruiksvriendelijk en toegankelijk, de interface is eenvoudig en de codering is niet ngewikkeld.
  • Je kan makkelijk onbewerkte data bestanden inladen. Hierdoor hoef je geen selectie vooraf te maken, maar een download vanuit je bronsystemen kan je direct veel inzicht verschaffen.

Op het gebied van projectbeheersing zien wij bijvoorbeeld mogelijkheden voor een directe koppeling tussen planningsmanagement en capaciteitsmanagement. Met Splunk kun je deze twee datasets snel en eenvoudig samenbrengen tot 1 overzicht.

Wil je meer weten over Splunk en de toepassing in projectbeheersing?

Neem contact op met Simon!

«
»