7 PRAKTISCHE TIPS OM JE PROJECT DOELEN TE BEHALEN

Je hebt je doelen geformuleerd en je gaat aan de slag! Hoe zorg je ervoor dat je niet verzandt in een to-do-lijst waar niets van terecht komt? Hieronder lees je 7 tips om je verder te helpen!

Ook je doelen behalen?

Neem contact op

TIPS DIE IEDEREEN KAN TOEPASSEN

Wij hebben 7 praktische tips verzameld om je doelen te behalen. Daarmee zorg je voor het succes van je organisatie of project. Heb jij je doelen nog niet helder? Lees dan ons vorige blog: 7 tips voor het vaststellen van je doelen.

1. Zorg dat het einddoel bij iedereen binnen je (project)organisatie bekend is. Hang het aan de muur zodat je er dagelijks mee bezig bent.

2. Zet je doelen om in een gedegen actieplan. Maak het team verantwoordelijk voor het behalen van de doelen. Stel je vervolgens bij elke activiteit de vraag: brengt dit ons dichter bij het doel?

3. Gebruik de SCRUM methode. Deze methode is ontwikkeld voor software development, maar ook in andere branches ideaal! In korte sprints stel je kleine, haalbare doelen vast. Een aanpak om efficiënt en snel verder te komen.

4. Gebruik een dashboard om de voortgang te monitoren en indien nodig bij te sturen. Zo kun je gebruik maken van gratis online tool, zoals Kanbanflow of Trello. Natuurlijk kun je ook een eigen dashboard ontwikkelen.

5. Evalueer regelmatig met het team. Een retrospective waarin je terugkijkt op de laatste sprint werkt heel goed. Een werkvorm kan de Stop-Start-Change-Continue kwadrant zijn. De teamleden plaatsen de positieve en minder positieve punten van de afgelopen sprint in 1 van de 4 vakken.

6. Blijf je team motiveren en ondersteunen bij het behalen van de doelen. Voorbeeldgedrag werkt het allerbeste. Jouw manier van werken, motiveren en enthousiasmeren, heeft direct invloed op iedereen binnen je team.

7. Last but not least: “If the plan doesn’t work, change the plan, but never the goal!”  Als het gekozen doel echt is wat je wilt bereiken, pas dit dan niet aan. Het plan moet mogelijk worden gewijzigd vanwege externe invloeden die je bij de start niet had (kunnen) voorzien.

Wil je ook samen met je medewerkers doelen halen of wil je meer weten over bovenstaande tips? Kom eens een kopje koffie drinken, dan hebben we het erover!

«
»